Mladen Markač, umirovljeni general-pukovnik Hrvatske vojske, kazao je da mu je čast i ponos govoriti u ime hrvatskih branitelja na današnjoj svečanosti u Kninu, na proslavi vojnoredarstvene operacije “Oluja”.

– Na dan kada slavimo našu pobjedu, u ime svih nas koji smo sudjelovali u pobjedi i oslobađanju naše domovine, danas naša domovina zahvaljuje svojim braniteljima, nama koji smo prepoznali viziju ostvarenja sna o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj i spremno se odazvali obrani domovine pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, poručio je Markač.

Naglasio je da se mnogi branitelji nisu vratili svojim domovima, neki su poginuli, a za nekima se još traga, no oni su uvijek u našim mislima.

Markač se obratio i obiteljima hrvatskih branitelja.

– Drage obitelji, znamo da vi najviše trpite, možemo podijeliti vašu bol i čuvati sjećanje na naše ratne prijatelje. S vama smo i uz vas, poručio je umirovljeni general-pukovnik Markač.

Istaknuo kako se ne smije dopusti da se ljudi iz Domovinskog rata zaborave. U svom govoru obratio se i hrvatskim braniteljima. Rekao je da se čast stječe djelima.

– A mi smo ih pokazali u Domovinskom ratu, dodao je Markač.

– Hrvatska vojska i policija nastale su iz hrvatskog naroda koji i danas vjeruje našim čuvarima reda i mira, kazao je.

“Čuvajte mir i slobodu”

Markač je rekao da treba poznavati svoju povijest, posebice onu najnoviju. Dodao je kako je stijeg na Kninskoj tvrđavi simbol hrvatske pobjede u Domovinskom ratu, te da svi trebaju biti ponosni na VRO Oluja.

Istaknuo je kako je Oluja legitimna vojna operacija, te kruna pobjede u Domovinskom ratu. Naglasio je kako domoljublje i zajedništvo, koje smo imali u Domovinskom ratu treba prenijeti na mlade hrvatske generacije.

– Mladima poručujem, čuvajte mir i slobodu, koji smo krvlju platili i goleme žrtve izgubili, naglasio je Markač.

“Naše žrtve su naša inspiracija iz koje crpimo snagu”

– Naše žrtve su naša inspiracija iz koje crpimo snagu, za nove izazove oni su nam utjeha kada se pitamo – je li vrijedilo? Je, vrijedilo je! Itekako je vrijedio boriti se i u ratu i u miru za istinu i za pravdu. I u Hrvatskoj i u Haagu, vrijedilo je, poručio je.

Markač je dodao kako Vlada daje potporu braniteljima i njihovim obiteljima, te je pokazala da je Domovinski rat temelj Hrvatske državnosti, rekao je umirovljeni general pukovnik Hrvatske vojske.

/HMS/

error: Content is protected !!