Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ureda Predsjednika Republike Srpske i Grada Trebinja od 24. do 28. kolovoza u Gradu sunca po prvi put organizira festival pod nazivom “Trebinje jazz festival”.

Prema riječima Miljana Vukovića, direktora Kulturnog centra Trebinje i direktora “Trebinje jazz festivala”, planovi za ovaj glazbeni događaj su ambiciozni:

“Cilj nam je da u idućem periodu napravimo jedan autentičan festival koji bi privukao veliki broj ljubitelja dobre glazbe, potrudit ćemo se da festival obogatimo pratećim programima za sve uzraste. Postavljanjem festivala jazza koji će u Trebinju ugostiti glazbenike iz regije dat ćemo novi zamajac razvoju savremenog jazza u Republici Srpskoj, a turistima u Trebinju ćemo pružiti nužan novi sadržaj. Organiziranjem ovakvog festivala želimo potaknuti zanimanje za jazz i ponuditi publici ono što jazz je – glazba koju odlikuju izvrsnost i sloboda. Cilj nam je da posljednji dani kolovoza u idućim godinama budu rezervirani za jazz”.

Glavni program Festivala održat će se na pet lokacija, a najkvalitetniji glazbenici nastupit će na pozornicama koje su besplatne za publiku, piše Bljesak.info.

24. kolovoz – Jovan Maljoković i Balkan salsa bend – Bašta hotela “Platani”
25. kolovoz – Marko Luis – Trg slobode
26. kolovoz – Combine Quartet – Kafe bar “Hedonija”
27. kolovoz – Lena Kovačević – Amfiteatar na Crkvini 28. kolovoz – Vasil Hadžimanov – Rok bar “Underground”.

/HMS/

error: Content is protected !!