Ciparski AEK iz Larnace je u prvom susretu trećeg pretkola Europa lige kao domaćin pobijedio beogradski Partizan 2:1. Gosti su bolje ušli u dvoboj i u 18. minuti poveli pogotkom Queensyja Meniga. Izjednačio je Angel Garcia u 33. minuti iz prvog udarca prema vratima gostiju iz Beograda. 

U nastavku je Partizan pao, a AEK je došao do prednosti u 69. minuti, kad je obrana Partizana jako loše reagirala nakon jednog kornera, a reprezentativac BiH Hrvoje Miličević pogodio je za 2:1.

Podsjetimo, AEK je ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka od danskog Midtjyllanda nakon raspucavanja s bijele točke. Junak Ciprana Hrvoje Miličević (29) prošle je godine kao slobodan igrač iz Sarajeva stigao u AEK, a nedavno je dobio poziv izbornika A selekcije BiH Ivajla Peteva.

Ovaj bivši stoper Zrinjskog i Sarajeva igrao je u karijeri još u Italiji (Pescara) i Kazahstanu, a prije nekoliko godina nastupao je za mlade selekcije Hrvatske. Za U-19 selekciju kod izbornika Dinka Jeličića zaigrao je sedam puta, za godinu starije koje je vodio Ivo Šušak osam, a kod Nike Kovača kao izbornika U-21 reprezentacije pet puta.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!