Središnje izborno povjerenstvo BiH poništilo je jučer kandidaturu i skinula s kandidatske liste SDA za Zastupnički, dom Parlamenta FBiH Begana Muhića, generalnog konzula BiH u Stuttgartu, zbog kršenja Izbornog zakona.

Suad Arnautović, predsjedavajući SIP-a napomenuo je da je Izbornim zakonom precizirano koje se osobe zbog posla ne mogu kandidirati za javnu izbornu funkciju, osim ako prethodno podnesu ostavku, uključujući i diplomatske i konzularne predstavnike BiH u inostranstvu.

On je naveo da Muhić nije riješio svoj status zbog čega se poništava ovjera njegove kandidature i skida njegovo ime s kandidatske liste.

Željko Bakalar, član SIP-a, rekao je da će kandidatske liste uskoro biti date na uvid javnosti. On je pozvao sve građane, birače u BiH da izvrše uvid u liste i da, ako imaju saznanja da se na kandidatskim listama nalaze osobe koja tu ne mogu biti, to prijave SIP-u.

Arnautović je istaknuo da su kandidatske liste za opće izbore 2. kolovoza ovjerene, a da postupak tiskanja kreće 8. kolovoza.

/HMS/

error: Content is protected !!