Četrdesetsedmogodišnji G.S. muškarac je koji je sinoć kroz Brčko šetao s automatskom puškom. Policija je objavila detalje cjelokupnog događaja, kao i razloge ovakvog čina.

Kako je navedeno iz Policije Brčko distrikta, njihovi službenici su sinoć oko 20 sati zaprimili više prijava da se u ulici Bosne Srebrene ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru grada nalazi nepoznata muška osoba koja je s puškom u ruci ušla u ugostiteljski objekt i tražila određenu osobu. Nakon što je nije pronašao udaljio se u pravcu gradskog parka.

“O navedenom događaju su odmah upoznati svi policijski službenici na terenu, izvršene potrebne provjere i prikupljene informacije o izvršitelju, koji je u veoma kratkom roku pronađen i lišen slobode, a radi se o G.S. rođenom 1975. godine u Brčkom gdje je i nastanjen”, naveli su iz brčanske policije.
Na mjestu događaja izvršen je uviđaj te su pod nadzorom dežurnog tužitelja tužiteljstva Brčko distrikta poduzete druge radnje dokazivanja tijekom kojih je pronađena automatska puška i pripadajuća municija, kao i utvrđen vjerojatni motiv postupanja izvršioca.

Poduzetim istražnim radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Izvor:pogled.ba