Nogometaši Zrinjskog pobijedili su u Mostaru kazahstanski Tobol  rezultatom 1:0 u prvom susretu 3. pretkola UEFA Lige konferencija i napravili veliki korak prema play-offu.

Bila je to tvrda utakmica koja nije ponudila neku posebno dopadljivu nogometnu predstavu, a aktualni prvak Bosne i Hercegovine imao je od igre više u prvom poluvremenu, ali je teško stvarao prave prilike.

Najviše opasnih napada Mostarci su izvodili po lijevoj strani, gdje je Ćuže ubacio, ali je u nekoliko navrata izostalo preciznosti. S druge strane defanzivno orijentirani gosti bili su najbliži pogotku u 45. minuti.

Deble se izborio za prostor pored Barišića, pucao, ali greda je spasila Zrinjski i ostalo je bez golova.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Zrinjski je ostao s igračem manje. Ćorluka je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i ostavio svoju momčad na cjedilu.

Nakon toga Tobol je bio nešto ofenzivniji, ali na terenu se nije previše primijetilo da imaju ušivog igrača. Zrinjski je nastavio pokušavati doći do gola, a za takav pristup nagrađeni su u 76. minuti.

Janković je pucao direktno iz kuta i na fenomenalan način postigao pogodak koji se pokazao dovoljnim za veliku pobjedu. Do kraja su gosti dobili crveni karton u 84. minuti kada je isključen Tomašević, a obje momčadi susret su završile s deset igrača.

Najbolju priliku za izjednačenje Tobol je imao u 90. minuti, kada je Žumashev pucao sam ispred Čondrića, ali vratar Zrinjskog brani. U sudačkoj nadoknadi Bilbija je iz dobre pozicije glavom prebacio preko gola i ostalo je 1:0.

Zrinjski za vikend neće igrati prvenstvenu utakmicu protiv Sloge, pa će nakon sedam dana odmora u Kazahstanu pokušati ostvariti povijesni uspjeh i plasirati se u play-off.

izvor: pogled.ba

error: Content is protected !!