Hrvatska ovih dana obilježava veličanstvenu akciju ‘Oluja’ kojom su trajno slomljeni planovi agresora za stvaranje Velike Srbije na području Balkana. I dok srpska strana pokušava akciju oslobađanja suverene zemlje prikazati kao zločinački čin, a bošnjački dužnosnici tvrde da su oslobađali dio Hrvatske bježeći od istine da je ‘Oluja’ spriječila da Bihać postane nova Srebrenica, ostaje nepobitna činjenica da je zajedništvo Hrvata u tim danima rezultiralo velikom vojnom pobjedom koja je opisana i u vojnim udžbenicima. 

Kada govorimo o zajedništvu, ne smije se zaboraviti da je veliki broj Hrvata iz BiH sudjelovao u ‘Oluji’ i tako dao nemjerljiv doprinos stvaranju neovisnosti Hrvatske. Na našu adresu stigla je slika na kojoj se nalaze Dragan Mikulić, Mića Marić, Željko Tomić, Pavo Mendeš i Karlo Martinović i uz nju poruka ‘I Mostarci su sudjelovali u Oluji’. 

Oni i stotine drugih hrvatskih mladića prije skoro tri desetljeća pokazali su kako neprijatelj neće na ovim prostorima ostvariti svoje planove, te kako će Bosna i Hercegovina ostati i domovina Hrvata. 

Danas kada neki dozivaju rat, kreiraju neke nove sukobe, prebrojavaju se i pokušavaju ostvariti ratne ciljeve, Hrvati poručuju kako su planovi agresora na ovim prostorima davno slomljeni, a oni koji još uvijek slijede takve politike trebaju se samo sjetiti ‘Oluje’ i činjenice da Hrvati neće dopustiti da ponovo budu zatirani pod bilo čijom čizmom. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!