Izgradnja Pelješkog mosta ugrozila je turističku ponudu Neuma, tvrde neki od neumskih ugostitelja. No, statistički pokazatelji posjećenosti za početak kolovoza već su odlični, a vrhunac se očekuje nakon aktivacije turističkih kupona. U Neumu postoji i plava granica čija sigurnost određuje uspješnu sezonu. Provjerili smo stanje na terenu.

Trinaestogodišnja Nada Nedić prvi put na moru. Roditelji su odabrali Neum

Svima koji su prvi put na moru, kao ja, preporučujem za početak, pošto svi idu u Crnu Goru, za početak preporučujem Neum, rekla nam je Nada.

Iako neki ugostitelji, koji ne žele stati pred kamere, smatraju da je otvaranjem Pelješkog mosta Neum izgubio svoj turistički potencijal, preporuka i potražnja za Neumom primjetna je već nakon najave mogućnosti korištenja turističke bonove. Početkom kolovoza smještajni kapaciteti prve kategorije iskorišteni su preko 90 posto

“Sigurno će veliki dio tih sredstava doći u Neum, odnosno hotelijerima i turističkim radnicima, kako bismo na taj način imali dužu sezonu i bolje se pozicionirali i prezentirali ono što imamo”, rekao je Dragan Jurković, načelnik Neuma.

Između ostalih, o sigurnosti posjetitelja Neuma brine i Granična policija BiH koja nadzire plavu granicu. Tijekom sezone bilježi se 5-6 prekršaja prelaska plave granice.

“Dođu, provjere jesam li registrirao čamac ili nisam, ali rade odličan posao. Oni brane naše morske granice”, kaže ribar Muris Hamidović.

Na terenu do 22. kolovoza djeluju i inspektori Federalne uprave policije u kontroli plovidbe, a sve u cilju uspješne realizacije turističke sezone.

Izvor:N1

error: Content is protected !!