Poljski autobus, koji je jutros sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma proizveden je 2011. i bio je tehnički ispravan, a iako zasad nema službenih podataka o uzroku i okolnostima nesreće u kojoj je poginulo 12 a ozlijeđene su 32 osobe, neslužbena je pretpostavka da je vozač zaspao za volanom, javljaju poljski mediji. 

Poljsko ministarstvo infrastrukture priopćilo je da je autobus koji je imao nesreću u Hrvatskoj proizveden 2011. godine, registriran u Poljskoj te da je prošao sve preglede propisane zakonom. Tehnički pregled je obavljen u lipnju ove godine.

Glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova Łukasz Jasina rekao je da su u autobusu bila 42 hodočasnika i dva vozača, te da su svi stradali poljski državljani.

On je kazao da je hodočašće organiziralo bratstvo svetog Josipa.

Među hodočasnicima, koji su krenuli u petak iz velikog marijanskog svetišta u Częstochowi prema Međugorju, bila su tri svećenika i šest časnih sestara.

“Ako se ne varam, vozač je živ”, rekao je Jasina, ali je ipak dodao da to mora provjeriti.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova uspostavilo je posebnu telefonsku liniju u vezi s nesrećom autobusa, a policija je utvrdila popis osoba koje su trebale putovati poljskim autobusom i poslala ga je hrvatskoj strani.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!