Nogometaši Veleža su danas u Gabeli u prvoj utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili ekipu Željezničara sa 3:1.

Golove za Velež postigli su Dejanović u 35., Anđušić u 71. i Haskić u 89. minuti, dok je jedini pogodak za Željezničar postigao Stilić u 49. minuti.

Izabranici trenera Amara Osima, koji je prvi put vodio tim protiv matičnog kluba, upisali su prvu ovosezonsku pobjedu. Na stadionu Goška u Gabeli svladali su starog rivala, kojem je ovo ujedno bio i prvi ovosezonski poraz.

Željezničar je bolje otvorio susret i stvorio dvije izgledne prilike pred golom domaćina, ali se napadači “modrih” nisu najbolje snašli u pokušaju da je realiziraju.

Velež je uzvratio preko Andušića koji je prevario golmana Muftića, ali je pogodio stativu.

U 35. minuti domaći su poveli preko Dejanovića koji je iskoristio odlično dodavanje Pršeša i poslao loptu pored nemoćnog golmana Željezničara.

Do kraja poluvremena obje ekipe su imale po jednu šansu, Željezničar preko Galića čiji udarac brani Bogdanović, a Velež preko Pavića koji pogađa prečku.

Početak drugog poluvremena donio je izjednačenje. Malić je ubacio u šesnaesterac Veleža, a Štilić se našao na sedam metara i pucao u gol.

U nastavku susreta Velež je ponovo preuzeo inicijativu, a novu priliku imao je u 59. preko Pantelića, koji se našao u dobroj poziciji, ali ovoga puta Muftić je bio na mjestu.

Ipak, u 71. minuti novi gol za Velež. Pavić je prošao s lijeve strane i ubacio na vrh šesnaesterca, a Anđušić glavom s 15 metara zabio gol.

Konačan rezultat postavio je Haskić u 89. minuti, nakon izvrsne asistencije Pantelića za pobjedu mostarskog sastava.

Ostale utakmice igraju se tijekom vikenda. Borac i Igman sastaju se u subotu od 17:00 sati, dok Sarajevo i Posušje igraju od 21:00 sat.

U nedjelju igraju Tuzla City – Sloboda (17.00) i Široki Brijeg – Leotar (21.00).

Utakmica između Sloge i Zrinjskog je odgođena.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!