Kako bi pomogao u prikupljanju novca za liječenje Amira Bajrića iz Sanskog Mosta, 11-godišnji dječak Omer Seferović svirao je tijekom jedne večeri harmoniku u Prijedorskoj ulici, glavnoj ulici u ovome gradu, te tako prikupio 2.180 maraka.

Novac je predao Bajriću, koji je zahvalio dječaku i njegovim roditeljima.

– Kontaktirali su me roditelji dječaka i pitali bih li pristao da Omer svira harmoniku i da se tako prikupi novac za moje liječenje. Posebno hvala mališanu koji je samostalno došao na tu ideju, a roditelji su ga podržali – rekao je vidno potreseni Bajrić, pišu Nezavisne.

Ovaj dječak je polaznik glazbene škole u Sanskom Mostu, a njegovi nastavnici kažu kako je istinski talent za harmoniku.

Bajriću su liječnici nedavno dijagnosticirali ponovnu pojavu tumora na gušterači, nakon što se prije tri godine liječio u Turskoj od te opake bolesti. Tada su liječnici davali male šanse da Bajrić uopće preživi, a sudbina ovoga oca dvoje maloljetne djece ujedinila je dobre ljude širom regije, te je u humanitarnim akcijama prikupljeno više od 100.000 eura i tim novcem plaćeno liječenje. Tada je podvrgnut operativnom zahvatu koji je potrajao oko 12 sati i radilo se o operaciji koja se smatra jednom od najkompliciranijih u oblasti kirurgije, a tom prilikom kirurzi su Bajriću uklonili tumor na glavi gušterače.

Ipak, opaka bolest nije pobijeđena, pa Bajrić ponovno mora na operaciju u Tursku, a prema preliminarnim procjenama, za to je neophodno prikupiti 27.000 eura.

Obitelj Bajrić nema tih sredstava, pa je ponovo pokrenuta humanitarna akcija kako bi mu se pomoglo.

Izvor: Dnevnik.ba

error: Content is protected !!