Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Svecla rekao je da su jučer policijske snage uhitile rusku novinarku na graničnom prijelazu zbog sumnje da bi mogla biti špijun.

Ministar je potvrdio da se radi o novinarki Dariji Aslamovoj te istakao da sigurnosne snage istražuju njene namjere zbog kojih je htjela boraviti na Kosovu.

“Danas, Daria Aslamova je zadržana na graničnom prijelazu na sjeveru zemlje. Mnoge zemlje su dokazale da se bavila špijunažom za rusku vojnu obavještajnu službu pretvarajući se da je novinarka”, rekao je Svečlja.

Naglasio je da su vlasti Kosova svjesne njenih aktivnosti, ali i činjenice da joj je zabranjen ulazak u nekoliko država.

“Naglašavamo da je pokušala ući u Kosovo samo sedmicu nakon što su kriminalne strukture na sjeveru države pokušale podići tenzije, i kada su iste strukture koje je organizirao Vučić deset puta pucale na naše policajce. Njen pokušaj da uđe u zemlju imajući u vidu razvoj događaja na sjeveru jasno govori o ruskim konekcijama i propagandi kojima se Srbija već priključila s ciljem destabilizacije naše države”, poručio je ministar unutarnjih poslova Kosova.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!