Predsjednica Kosova Vjosa Osmani dodijelila je titulu počasne ambasadorice Kosova popularnoj pjevačici Dua Lipi.

“Danas sam Dui Lipi dodijelila titulu počasne ambasadorice Republike Kosovo jer ona nastavlja odavati počast našoj zemlji na svakom svom nastupu. Zahvalila sam joj u ime svih građana Republike Kosovo za sve što je učinila i nastavlja činiti da se naš glas čuje širom svijeta”, napisala je Osmani na Facebooku uz fotografije s ceremonije na kojoj su bili i roditelji slavne pjevačice.

“Danas, zbog Due i njene obitelji, ne postoji nitko tko ne zna za Kosovo”, dodala je i naglasila da je Kosovo trenutno, zbog festivala Sunny Hill, “centar svjetske kulture”.

“Hvala, Dua, i dobro došla kući”, poručila je još Osmani.

‘Čast mi je…’

Sama pjevačica se na svojim društvenim mrežama pohvalila titulom ambasadorice. “Čast mi je i privilegija moći predstavljati svoju zemlju u cijelom svijetu i nastaviti raditi na globalnoj razini da se napravi razlika. Mladi Kosova zaslužuju pravo na liberalizaciju viznog režima, slobodu putovanja i velike snove”, poručila je Dua.

Inače, Dua Lipa, koja od djetinjstva živi u Velikoj Britaniji, redovito ističe povezanost s Kosovom, rodnom zemljom nje i njenih roditelja.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!