Filip Rodić, kolumnist srpskih Večernjih novosti te urednik tjednika Pečat blizak srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću ovih je dana gostovao na hrvatskom moru.

On je prvo 28. srpnja posjetio Jasenovac,nekoliko dana nakon što je Aleksandru Vučiću Hrvatska zabranila dolazak tamo, jer je htio doći praktički nenajavljeno, “privatno”, iako je predsjednik države.

Potom je posjetio Velu Luku, a s obzirom na to da je ovih dana bila godišnjica smrti Olivera Dragojevića, Rodić je otišao na njegov grob i ostavio zbirku govora Slobodana Miloševića ‘Godine raspleta‘.

Rodić je objavio da je bio u privatnoj posjeti kao i da se nije javio Miloradu Pupovcu. Njegovu objavu komentirao je i povjesničar poznat po angažiranju na uspjelom procesu rehabilitacije Draže Mihailovića, Nemanja Dević.

Na njegov komentar ‘Morem plovi jedna mala barka‘, Dević mu je napisao ‘Morem plove četnici‘.

Znate li zašto je Oliver odbio nastupiti u Beogradu za bilo koji novac?

Inače, kad su brojne hrvatske estradne zvijezde, uključujući i one koje su se klele da nikad neće nastupiti u Srbiji nakon što su im četnici spalili kuću, ipak poklekle pred primamljivim financijskim ponudma i nastupile u Srbiji, kad je cajki koja je “pevale na uvce” četnicima dok su klali njene sunarodnjake po Bijeljini prostrt crveni tepih u Areni u Puli u kojoj je Thompsonu, koji je hrabrio hrvatske vojnike, pristup zabranjen, kad su rokeri koji su zabavljali Arkanovce počeli nastupati po Hrvatskoj po sistemu “ko nas bre zavadi” a oni koji su nas u svojim pjesmama zvali “bečkim konjušarima” postali promotori međunacionalne ljubavi i pomirenja, Oliver je ostao jedan i jedini – kakav je uvijek i bio.

Kad ga je novinar T-portala u intervjuu pred sedam godina pitao, “U susjednoj Srbiji postoje slične emisije u kojima kandidati također s velikom radošću pjevaju vaše pjesme i ističu da ste im velik uzor. Tamošnja vas publika već godinama željno očekuje. Postoji li mogućnost da im ipak zapjevate?, Oliver je odgovorio:

“To sam već rekao i smatram završenom pričom. Ne znam što bi se trebalo dogoditi da promijenim svoje mišljenje. Jednostavno, tamo mi se ne ide. A i sam bih sebe time jako iznevjerio.”

Unatoč publici koja vas silno želi vidjeti?

“Znam da oni dolaze na moje koncerte izvan Srbije. Oni koji me baš toliko žele čuti, naći će me,” odgovorio je Oliver.

Još od rata Dragojević je više puta isticao stav kako su Srbi nanijeli previše zla njegovoj Hrvatskoj da bi on ikad tamo nastupio, a to je potvrdio i njegov menadžer Škugor rekavši “Bilo mi je ponuđeno 50.000 eura da dovedem Olivera u Beograd za solo koncert na Marakani. Normalno da ga nisam ni zvao jer sam bio siguran da će odbiti ponudu”.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!