HRVATSKI trener Igor Tudor odradio je premijeru u francuskom prvenstvu. U sklopu prvog kola njegov Marseille rezultatom 4:1 pobijedio je Reims. Marseille je u prednost došao u 13. minuti autogolom Wouta Faesa. Stoper gostiju pokušao je izbiti ubačaj s desne strane, no loptu je nespretno spremio u vlastiti gol.

Drugi gol djelo je Nune Tavaresa. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena primio je dugu loptu na lijevoj strani, riješio se čuvara i došao do ruba kaznenog prostora, otkuda je snažno puknuo i pogodio u kut golmana Patricka Pentza, koji nije uspio spriječiti loptu na putu do mreže.

Na 3:0 u 75. minuti povećao je Luis Javier Suarez. Kratka akcija Marseillea nakon kornera nije uspjela. Međutim, nakon brojnih odbijanja u kaznenom prostoru najbolje se snašao Kolumbijac pristigao u ovom prijelaznom roku, zabivši i treći gol na utakmici.

Tudorove pripreme obilježili sukobi s igračima

Folarin Balogun u 84. minuti iskoristio je pogrešku Leonarda Balerdija i smanjio zaostatak. Branič Tudorovog sastava kiksao je prilikom ubačaja gostiju. Nije uspio otkloniti opasnost, nego je lopta došla do Baloguna, a on ju je glavom usmjerio u gol.

Ipak, Suarez je novim golom osigurao pobjedu od tri razlike. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade uposlio ga je Cedric Bakambu nakon kontre. Nije mu bilo teško poentirati u praznu mrežu. Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car nije konkurirao za nastup zbog nakupljenih žutih kartona iz prošle sezone.

Podsjetimo, Tudor je drugoplasirani sastav prošlogodišnjeg francuskog prvenstva preuzeo tijekom ljeta. Pripreme su obilježili napeti odnosi između njega i igrača. Pisalo se o sukobima u svlačionici, pa tako i Tudorovom sukobu s najvećom zvijezdom Dimitrijem Payetom.

Izvor: Dnevnik.ba

error: Content is protected !!