Carinici Srbije su na prelazu Preševo spriječili pokušaj dvoje putnika da u “Pampers” pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrijednost procijenjena na više od 2,2 milijuna dinara, oko 19.000 eura.

Prekršaj je otkriven kada je izdvojen automobil “pasat” švicarskih registarskih oznaka, kojim je iz pravca Sjeverne Makedonije ka Švicarskoj putovao mlađi bračni par.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila ispred suvozačevog sjedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje “pampers” pelena, priopćeno je iz Uprave carina Srbije.

Neuobičajena težina pakovanja izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao točno, jer je u nekoliko pelena pronađeno gotovo pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica s dukatima “Franc Jozef”, kao i lančića i prstenja.

Pošto vrijednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrijednosti vozila, sudskom odlukom je, osim zlata, trajno oduzeto i vozilo, procijenjeno na više od milijun dinara, 8.500 eura.

Izvor:glas srpske

error: Content is protected !!