Vitoria i Hajduk od 18 sati igraju uzvrat 3. pretkola Konferencijske lige. Vitorijin trener Moreno Teixeira (40) rekao da je će njegova momčad snažno ući u utakmicu i rizično igrati protiv Hajduka jer pred svojom publikom želi nadoknaditi poraz 1-3 iz Splita.

Hajdukov trener Valdas Dambrauskas (45) poručio je pak da će hrvatski doprvak u Guimaraesu, gradu udaljenom 50 kilometara od Porta, imati isti pristup kao prije tjedan dana na Poljudu.

– Mi se moramo fokusirati na naš način igre te ne smijemo razmišljati o prednosti iz prve utakmice, izjavio je Dambrauskas na konferenciji za medije u Guimaraesu.

– Siguran sam da će Vitoria odigrati drukčiju utakmicu od one u Splitu. Vjerujem da su bolja momčad od onoga što su ondje pokazali, dodao je.

Dambrauskas tvrdi da “zna što njegova momčad treba raditi” za ostvarenje prolaska u iduće kolo.

Moreno je odgovorio da ne zna kakva će biti strategija Hajduka, ali da je Vitoria spremna za preuzimanje rizika u igri. Požalio se, međutim, na okolnosti pod kojima će njegovi nogometaši igrati.

– Mi, naime, imamo otežavajuću okolnost. Hajduk nije igrao prošli vikend, napomenuo je Moreno čija je momčad u nedjelju pobijedila 1-0 u gostima Chaves u prvom kolu portugalskog prvenstva.

Hajduk je bio slobodan jer je odgodio svoju prvenstvenu utakmicu s Goricom.

– Također ne mogu shvatiti zašto je netko odredio da igramo tako rano, a ne na primjer u 20 sati. Institucije bi morale imati razumijevanja i voditi se zdravim razumom, dodao je.

U Guimaraesu, povijesnom gradu na čijim zidinama piše “Ovdje je rođen Portugal”, u vrijeme odigravanja utakmice očekuju se 32 stupnja Celzijeva.

Stadion Afonso Henriques, koji nosi ime po prvom portugalskom kralju, ima 30.000 mjesta.

– Kvalitetni smo da Hajduku zabijemo dva gola, ali moramo ostati uravnoteženi i mirni. Ključna je kontrola emocija, napomenuo je Moreno.

Vitoria je ondje u rujnu 2013. pobijedila 4-0 Rijeku, posljednju hrvatsku momčad koja je gostovala u Guimaraesu. U Rijeci je zatim bilo 0-0 u grupnoj fazi Europske lige.

Tada je za Vitoriju igrao i zabio gol veznjak Andre Andre (32) koji se prije četiri dana nanovo priključio ekipi vrativši se s posudbe u Al-Ittihadu.

– Mi nećemo striktno, individualno, čuvati ni jednog igrača Hajduka. Premda imaju igrače koji se razlikuju od drugih, to nećemo činiti. Fokusirat ćemo se na sebe, rekao je Moreno.

– Moramo odigrati bolje nego što smo igrali u Hrvatskoj. Također bolje nego smo igrali s Chavesom. Znajući da će se utakmica igrati barem 94. minute mi ćemo sigurno snažno ući u taj susret, ali je potrebno ostati priseban, zaključio je.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!