Na društvenoj mreži Twitter pojavio se snimak na kojem je, prema tvrdnjama autora objave, prikazan bivši direktor Centra za socijalni rad Banovići Nevzet Tufekčić (PDA), dok obnažen razgovara s jednom korisnicom usluga spomenute ustanove.

Faktor neslužbeno saznaje da je ono što je objavljeno na Twitteru samo dio dužeg snimka od 40-ak minuta, koji već godinu i pol dana kruži Banovićima. Upućeni kažu da je na snimku zaista Tufekčić, a da se sve događa u službenima prostorijama, točnije arhivu Centra za socijalni rad Banovići, čiji je Tufekčić još uvijek zaposlenik.

“Svi imamo pravo na privatnost i što netko radi u svojoj kući u slobodno vrijeme ne treba nikoga zanimati. Međutim, problem je što se u ovom slučaju ne radi o slobodnom vremenu, niti o vlastitoj kući. Ovdje se tijekom radnog vremena i u službenim prostorijama trguje pravom na jednokratnu novčanu pomoć na način koji ste mogli da vidite na spomenutom snimku”, kaže za Faktor direktorica Centra za socijalni rad Banovići Merima Numanović.

Tufekčić je s pozicije direktora smijenjen jer mu nije usvojeno izvješće o radu, ali i zbog toga što ima optužnicu za zlouporabu položaja. Taj postupak je u tijeku  pred Općinskim sudom u Banovićima.

U optužnici se navodi da je Tufekčić sebi nezakonito povećao plaću te da je mjesečno primao 140 KM više nego što mu po zakonu pripada.

Nezakonito povećanje plaće nije jedino što je istraživano kada je Tufekčić u pitanju. Federalna uprava policije, u listopadu prošle godine tražila je podatke o dodjelama jednokratne pomoći, kako u novcu tako i u robi, za vrijeme kada je Tufekčić bio direktor.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!