Tužiteljstvo BiH o uhićenju inspektora MUP-a RS-a: Uhapšen zbog pomaganja pri krijumčarenju ljudi

Iz Tužiteljstva BiH su priopćili da su pripadnici MUP-a RS po njihovom nalogu lišili slobode dvije osumnjičena za organizirani kriminal.

“Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS, izvršili su pretrese na području Banja Luke i lišili slobode Nedeljka Luburu (1975) i Bojana Roguljića (1981)”, naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Uhićeni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje osoba, a službene osobe koristeći svoj službeni položaj pomagalo osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela, zloupotrebom položaja ili ovlaštenja.

U predmetu je ostvarena značajna međunarodna suradnja s EUROPOL-om.

“Tužiteljstvo BiH će u narednom periodu zajedno sa policijskim partnerskim institucijama staviti fokus na intenzivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zloupotreba policijskih kapaciteta i institucija BiH, za izvršenje krivičnih djela i stjecanje nezakonite imovinske koristi”, naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Izvor.pogled.ba

error: Content is protected !!