Nogometaši Leotara i Veleža otvorit će 5. kolo nogometne m:tel Premijer lige BiH susretom koji se danas od 17:30 sati igra u Trebinju.

Velež je nakon ispadanja iz Europe pobijedio Željezničar u meču koji je odigran u Gabeli, što je ujedno bila i prva pobjeda za Amara Osima na klupi Rođenih, pa nema sumnje da se atmosfera u klubu znatno promijenila i da se sada “puno lakše diše”.

Uz spomenuti susret, Velež je u prvom kolu remizirao protiv Posušja u gostima i trenutno imaju četiri boda, dok je Leotar u dosadašnja četiri susreta zabilježio tri poraza i jedan remi.

Jedini bod tim iz Trebinja osvojio je u prvom kolu protiv Željezničara na Grbavici kada je bilo 1:1, a nakon toga redom su gubili od Sloge, Zrinjskog i Širokog Brijega. Samim tim, jasno je da je i za njih današnji meč izuzetno važan i da bi im pobjeda i osvajanje tri boda olakšalo naredni period.

Prošle sezone u posljednjem susretu Leotar je na svom terenu pobijedio Velež sa 2:1, a prije toga Rođeni su slavili sa 3:1 na Policama, dok su na svom terenu upisali pobjedu rezultatom 2:1.

Glavni sudac današnje utakmice je Ermin Sivac iz Zenice, a pomagat će mu Edin Redžović iz Sarajeva i Stefan Tešanović iz Lukavice. Četvrti sudac je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Susret se igra u terminu od 17:30 sati na stadionu Police u Trebinju, a direktan prijenos osigurala je Arena Sport.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!