Još jedna velika pobjeda od danas se nalazi u rezimeu Ante Delije, pobjeda nad Renanom Ferreirom u polufinalu teškaškog turnira četvrte sezone Professional Fighters Leaguea.

Delija je za taj veliki uspjeh trebao četiri i pol minute, a mora se reći kako ga je do pobjede dovela fantastično osmišljena i odrađena taktika.

Već nakon pola minute Delija je ušao u klinč, što je svakako dobra taktika protiv borca Ferreirinih ekstremiteta, ali i smjernica koju je prije dva mjeseca dobio od prethodnog Ferreirinog protivnika, Klidsona Abreua.

Nakon jedne minute uspio je srušiti Ferreiru i završiti na njemu. Novih 45 sekundi trebalo je Deliji da uđe u “mount”, nakon čega je krenuo s udarcima.

No, ustao se Delija te je pokušao na račun visine dobiti snagu udarca, što je rezultiralo time da se Ferreira uspio pomaknuti do ograde kaveza. Ipak, jako dobro je radio Delija te smo svako malo mogli vidjeti pokoji njegov jak udarac. 

Mogao je hrvatski borac možda već ranije biti nešto aktivniji, no odlučio je kako u ovoj borbi neće žuriti. Ipak, priliku za nešto više vidio je ulaskom u posljednju minutu runde, kad je pred svojim kutem, u kojem su bili Mirko Filipović i Stipe Drviš, pogodio nekoliko žestokih udaraca.

Otprilike pola minute prije kraja runde, Brazilac više nije mogao primati udarce, pokrio je glavu rukama, a to je rezultiralo time da je sudac Marc Goddard odlučio napraviti pravu stvar i prekinuti borbu.

Delija je tako drugu godinu za redom došao do finala turnira teške kategorije, čiji pobjednik odnosi kući titulu PFL prvaka, ali i nagradu u iznosu od jednog milijuna dolara. 

Kao i prošle godine, kad je ostao za malo kratak, u finalu će ga čekati borac s kojim se tijekom sezone već susreo. No, ovog puta bit će to borac kojeg je Delija pobijedio.

Radi se o Matheusu Scheffelu, borcu kojeg je Delija krajem travnja savladao prekidom u drugoj rundi. On je danas, jednu borbu ranije, bio bolji od Juana Adamsa.

Borba protiv Scheffela održat će se na završnoj  godišnjoj PFL-ovoj priredbi, koja se održava najvjerojatnije 25. studenog u SAD-u.

Izvor:gol.hr

error: Content is protected !!