Braća Sinković s prvim mjestom u svojoj skupini osigurali su prolazak u finale Europskog prvenstva u Munchenu. U cilj su ušli s vremenom 6:35.99 što je četiri sekunde prednosti ispred drugoplasiranih Grka, Ioannis Kalandaridisa i Athanasios Palaiopanosa (6:40.64). Treće mjesto pripalo je Talijanima, Simone Venier i Davide Mumolo koji su s rezultatom 06:40.98 također osigurali nastup u finalu A.

“Dosta dobra utrka, sigurna pobjeda. Malo su Grci stisnuli prvih 1000 metara što je dobro da smo imali test za finale. Sad nas očekuje prava utrka u finalu, a tu su sigurno Španjolci i Litvanci najjači protivnici.” – rekao je Valent Sinković

“Prvih 1000 metara su nam bili dosta blizu, ali su se preforsirali pa smo im u srednjem dijelu utrke dosta otišli. U nedjelju nas očekuje teška utrka od samog početka pa do kraja!” – nadodao je Martin Sinković.

U drugoj polufinalnoj skupini svoje mjesto u finalu osigurale su posade Španjolske, Srbije i Litve. Finalna utrka na rasporedu je danas u 12:59 sati, a možete je pratiti uživo na Drugom program HRT-a ili na službenoj WorldRowing stranici.

Izvor:narod.hr

error: Content is protected !!