Najuspješniji nogometni trener, Carlo Ancelotti (63), objavio je da nakon mandata u Real Madridu ide u trenersku mirovinu!

– Ova postaja karijere u Real Madridu bit će moja posljednja. Nakon Reala ću završiti s ovim poslom. Real Madrid je vrhunac nogometa. Nakon takvog iskustva ima smisla stati tome na kraj, jer što još mogu napraviti kao trener – kazao je Ancelotti za Il Messagero.

Talijan je prvi trener koji je osvajao naslove prvaka u svakoj od Liga petice, a također je jedini trener s četiri naslova Lige prvaka, rekorder je i po broju izborenih finala (5). Stoga i ne čudi njegov glavni cilj u nadolazećoj sezoni.

– Najvažniji trofej u nadolazećoj sezoni? Liga prvaka. Za povijest! Real Madrid je poseban klub zbog tog europskog prizvuka. Naš petnaesti trofej Lige prvaka najveći je cilj u ovoj sezoni – odlučno je kazao Ancelotti.

Podsjetimo, Ancelottiju je ovo drugi mandat na klupi ‘kraljevskog kluba’ u kojem je bio od 2013. do 2015., a u međuvremenu je vodio Bayer, Napoli i Everton. A ranije u karijeri. Pff. Popis je poprilično impresivan: Reggiana, Parma, Milan, Chelsea, PSG…

Ugovor s Realom mu ističe u ljeto 2024.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!