FRANCE FOOTBALL danas je objavio imena deset nogometaša nominiranih za titulu najboljeg mladog nogometaša svijeta, a na popisu se našao i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. Osim hrvatskog braniča nominirani su još: Karim Adeyemi, Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Gavi, Ryan Gravenberch, Nuno Mendes, Jamal Musiala, Bukayo Saka i Florian Wirtz.

Ova nagrada dodjeljuje se od 2018. godine kao dodatna nagradu u sklopu Zlatne lopte, najveće pojedinačne nogometne nagrade na svijetu. Dosadašnji dobitnici su Kylian Mbappe (2018.), Matthijs de Ligt (2019.) i Pedri (2021). Zbog pandemije nagrada nije dodijeljena 2020. godine, baš kao ni Zlatna lopta.

France Football je objavio i nominacije za Jašin trofej, koji se dodjeljuje najboljim vratarima. Nominirani su Yassine Bounou, Alisson Becker, Thibaut Courtois, Ederson, Mike Maignan, Edouard Mendy, Manuel Neuer, Jan Oblak, Kevin Trapp i Hugo Lloris. Dodjeljuje se od 2019., a prvi dobitnik bio je Alisson. U 2020. nije bilo dobitnika zbog pandemije, a lani je pripala Gianluigiju Donnarummi.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!