Vahid Halilhodžić otpušten je s mjesta izbornika marokanske nogometne reprezentacije. Predsjednik marokanskog saveza Fouzi Lekjaa objasnio je da je otpušten zbog “razlike u viziji”. To je zapravo uljepšan izraz kojim je Lekjaa rekao da se Halilhodžić i on nisu slagali oko tretmana najvećih zvijezda marokanske reprezentacije, Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija.

Halilhodžić ovu dvojicu nije zvao u reprezentaciju i obećao je da ih neće zvati dok god je izbornik. Obojica su u međuvremenu najavila da će se umiroviti od reprezentativnog nogometa. “Navijači i ja osjećali smo frustraciju zbog toga”, rekao je predsjednik marokanskog saveza, piše Morocco World News.

“Mogao je i bolje”

Lekjaa je kritizirao i Halilhodžićev način na koji je vodio reprezentaciju. Naglasio je da nije u svlačionici stvorio dobru atmosferu i da nije ostvario jedan od glavnih ciljeva – plasman u finale Afričkog kupa nacija prošle godine.

“Napravio je vrlo prihvatljiv posao, ali mogao je i bolje”, rekao je Lekjaa. Maroko, koji će u Kataru igrati u grupi s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom, u povijesti se dosad pet puta plasirao na Svjetsko prvenstvo.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!