Jednostavan popodnevni desert uz kavu ili čaj! Mekani biskvit ispunjen kruškama, kupinama i bademima!

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

200 g + 1 žlica šećera
115 g maslaca sobne temperature
2 jaja
200 g jogurta
1 žličica limunove korice
1 žličica arome vanilije
½ žličice arome badema
200 g glatkog brašna
60 g griza
½ žličice cimeta
½ žličice soli
½ praška za pecivo
3 veće kruške
150 g kupina
30 g krupno sjeckanih badema

Priprema

Brašno, griz, sol, cimet i prašak za pecivo pomiješajte u zdjelici pa ostavite sastrane.
U zasebnoj zdjeli šećer izmiksajte s maslacem.

Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte jogurt, arome badema i vanilije te limunovu koricu. Smjesu malo promiješajte pa dodajte suhe sastojke i miješajte ili miksajte na najmanjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.

Pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom.

Kruške ogulite, očistite i narežite na komade željene veličine.

Preko biskvitne smjese ravnomjerno rasporedite pripremljene kruške, a zatim kupine i bademe. Kolač posipajte jednom žlicom šećera i stavite ga u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180°C.

Kolač pecite 35-40 minuta.

Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu pa poslužite uz kavu ili čaj!

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

error: Content is protected !!