“Kakva predivna noć. Za ovo sam naporno radio cijelu godinu i isplatilo se”, izjavio je novi europski prvak u bacanju kugle, 28-godišnji hrvatski rekorder Filip Mihaljević, koji je na Olimpijskom stadionu u Münchenu trijumfirao hicem od 21.88 metara u posljednjoj seriji, kad je već imao osigurano zlatno odličje.  Mihaljević je pobijedio ispred Srbina Armina Sinančevića (21.39) i Čeha Tomaša Staneka (21.26).

“Bilo je vrlo teško natjecanje i vrlo emotivno. Doista sam sretan, nisam mogao tražiti više od ovakvog plasmana i najboljeg rezultata u sezoni. Bila je ovo taktička i mentalna borba. Moj je um bio vrlo snažan. Moja je taktika bila da ostanem miran i vjerujem u ono što sam do sada radio. Znao sam da ćemo se nas trojica boriti za medalje. I ja sam završio na vrhu”, rekao je nakon natjecanja Mihaljević u izjavi za službeni portal multisportskog Europskog prvenstva.

Za bacače kugle je dan bio vrlo naporan i dug, jer su u jutarnjim satima imali i kvalifikacije. “Bilo je teško u kvalifikacijama. Vratio sam se poslijepodne čiste i mirne glave. Bio je velik teret na mojim leđima. To je doista uzbudljivo! Njemački navijači doista poznaju atletiku.”

Pobjeda je imala i posebnu posvetu: “Večeras sam bacao za svog devetomjesečnog sina koji je kod kuće. No, imao sam svoje navijače, njih deset, jer moj ujak živi u Münchenu. Hvala, Münchenu”, poručio je najbolji europski bacač kugle u ovom trenutku.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!