Nakon devetnaest večeri i 63 odigrane utakmice, očekuje nas velika završnica Agram malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Ljubuškog  – večeras se u finalu Lige seniora sastaju Stubica/Zvirići/Bijača i Ljubuški.

„Riječ je o dvije ekipe koja godinama igraju kvalitetan nogomet. Ljubuški je prošle godine osvojio, Stubica/Zvirići/Bijača je dosad dva puta bila prva. Uvijek su tu u samoj završnici. Mislim da su to dvije ekipe koje su najviše pokazale, primaju najmanje golova, igraju tvrd nogomet, i zasluženo su u velikom finalu“, prokomentirao je Slaven Tomić, stručni suradnik za sport i rekreaciju Javne ustanove “Kulturno-športski centar” Ljubuški.

On je pozvao navijače da dođu večeras i gledaju veliku završnicu jer mogu osvojiti i bogate nagrade.

Glavna nagrada na tomboli turnira je električni romobil (MS ENERGY e-romobil E21), vrijedan oko tisuću i pol maraka, a nagradu je osigurala JU “KŠC” Ljubuški.

Uz finalnu utakmicu u Ligi seniora, na rasporedu je večeras i utakmica za treće mjesto između ekipa Studenci i Vitina/Otok, a večerašnji program započinje finalnom utakmicom u Ligi mladih do 16 godina gdje se sastaju Pregrađe i Studenci.

Ako bude pala kiša, završnica se odgađa za sutra, no Tomić kaže kako kiše ne bi trebalo biti.

Inače, liga mjesnih zajednica je najmasovnija manifestacija u Ljubuškom.

Svake večeri se stotine navijača okupljaju na Centru malih športova.

„Brojke govore same za sebe. Nastupilo je 17 ekipa u seniorima i 10 ekipa u juniorima. Sa ove tri večeras, bit će odigrano ukupno 66 utakmica, od toga 40 kod seniora i 26 kod juniora. U prosjeku smo viđali od pet do šest golova dosada. Liga je dosta kvalitetna, publika je mogla uživati u dobrom nogometu, bilo je dosta izjednačenih ekipa“, kaže Tomić i dodaje kako ga veseli kako raste broj mladih gledatelja.

„Struktura gledatelja se dosta promijenila. Ove godine je gotovo 80 posto mlađe populacije. Drago mi je da mlađa populacija gleda nogomet vjerujem da će u narednim godinama liga dobivati na sve većem značaju“, kaže Tomić.

Poslušajte razgovor:

error: Content is protected !!