Finalnom utakmicom, pred dupke punim Centrom malih športova u Ljubuškom, između ekipa Ljubuškog i Stubice/Zvirići/Bijača završeno je ovogodišnje izdanje Agram MNL-a MZ-a Grada Ljubuškog.

Novi prvak (treći put odkada se igra liga) je ekipa Stubice/Z./B. koja je u finalu pobijedila prošlogodišnjeg pobjednika, ekipu MZ Ljubuški.

U 20:00 sati odigrana je utakmica za prvo mjesto između ekipa Pregrađa i Studenaca u ligi mladih za igrače do 16. godina. Prvo mjesto osvojila je ekipa Studenaca, predvođena izvrsnim Leonom Zeljkovićem (tri pogotka) koja je slavila rezultatom 3:1 (2:0).

Nakon toga uslijedila je utakmica za treće mjesto seniora gdje su se sastali ekipe Studenci i Vitina/Otok. Nakon izrazito bolje igre tijekom cijelog susreta treće mjesto na turniru zasluženo je osvojila ekipa Studenaca koja je slavilia s visokih 6:0 (2:0).

U posljednjoj utakmici večeri uslijedio je spektakl. Na teren su izašli ekipe MZ Ljubuški i MZ Stubica/Z./B.. Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom (1:1) golovima Raguža i Paponje, a odamah na početku drugog poluvremena Ivan Bubalo (najbolji strijelac turnira) je doveo Stubicu/Z./B. do prednosti od 2:1.Točku na stavio je Ivan Paponja u posljednjoj sekundi utakmice za konačnih 3:1 za MZ Stubica/Zvirići/Bijača.

Nakon završetka finala uslijedilo je proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca, a medalje i pokale dodijeljivali su: gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić, dopredsjednik Vlade i ministar financija ŽZH Toni Kraljević, predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić, ministar MUP-a ŽZH David Grbavac i ravnatelj JU “KŠC” Ljubuški Ivan Bebek.

Kod igrača do 16. godina najbolji vratar natjecanja je Ante (Mate) Bošnjak (Studenci), a najbolji strijelac je Leon Zeljković (Studenci) koji je ujedno proglašen i najboljim igračem lige, a nagradu za Fair play ponijela je ekipa MZ Vašarovići.

Fair play ekipa kod seniora je MZ Grljevići, najbolji vratar je Jure Petković (Studenci) dok je najbolji strijelac Ivan Bubalo (Stubica/Z./B.), a najbolji igrač (MVP turnira) je Frane Jurković (Stubica/Z./B.).

Glavnu nagradu organizatora električni romobil na tomboli dobio je najbolji mladi vratar lige do 16 godina Ante (Mate) Bošnjak.

Ekipa Stubica/Z./B. predstavljat će Grad Ljubuški na završnici Lige Hercegovine koja će se ove godine održati u Stocu.

Agram MNL-a MZ-a Grada Ljubuškog odigrana je pod pokroviteljstvom Grada Ljubuškog, uz potporu glavnog sponzora tvrtke Agram d.d. Ljubuški i Ministarstva financija ŽZH, te mnogobrojnih spoznora i donatora.

Organizator lige bila je JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, a ravnatelj ustanove Ivan Bebek dodijelio je priznanje za poseban doprinos novinaru Mili Kraljevići za nesebično medijsko praćenje i sudjelovanje u samoj organizaciji MNL MZ Grada Ljubuškog. Bebek je zahvalio navijačima i natjecateljima na fair i sportskom navijanju, te ponašanju tijekom cijelog turnira.

Poredak (Mladi):
1. Studenci
2. Pregrađe
3. Ljubuški
4. Veljaci

Poredak (Seniori):
1. Stubica/Z./B.
2. Ljubuški
3. Studenci
4. Vitina/Otok

Izvor:iks-portal.info

error: Content is protected !!