Kontroverzni gazda rumunjskog FCSB-a, bivše Steaue, Gigi Becali govorio je o tome da bi volio napraviti stadion kapaciteta 100 tisuća gledatelja. On smatra da bi ta nacionalna arena bila uvijek puna kada bi se njegov klub plasirao u Ligu prvaka.

“Znate što mi je palo na pamet? Ući u grupe Lige prvaka i napraviti stadion od 100 tisuća mjesta. Kod FCSB-a to više ne može s 50 tisuća. Na Ligu prvaka dolazi 400 tisuća ljudi. Imam ga gdje sagraditi, samo ako se kvalificiramo u Ligu prvaka. Uzmimo odatle 40-50 milijuna eura”, rekao je Becali u emisiji Ora Exacta en Sport, prenosi Index.

FCSB svoje utakmice igra na najvećem rumunjskom stadionu National Arena u Bukureštu, kapaciteta 50 tisuća gledatelja. Najveći stadion u regiji je beogradski Rajko Mitić na kojem igra Crvena zvezda. On ima kapacitet 55 tisuća gledatelja. Europski rekord po kapacitetu drži Barcelonin Spotify Camp Nou, koji prima 99.354 gledatelja po utakmici. Becali želi srušiti taj rekord, ali morat će pričekati. Steaua se ove godine nije uspjela plasirati u Ligu prvaka.

/HMS/

error: Content is protected !!