Nogometaši Hajduka, s oporavljenim napadačem Nikolom Kalinićem i veznim Marcom Fossatijem, doputovali su u utorak navečer u Valenciju gdje će u četvrtak odigrati s Villarrealom prvu utakmicu posljednjeg pretkola europske Konferencijske lige.

Hajduk će u četvrtak ponovo igrati u Valenciji, gradu na obali Sredozemnog mora, jer u 60 kilometara udaljenom Vila-realu traju radovi na stadionu.

– Villarreal je dobra, kompaktna i organizirana ekipa, u nekim situacijama čak i dosadna jer je pod palicom trenera Emerija svaki taktički detalj analiziran. Veliki ‘forte’ te ekipe su trener i predsjednik, njihova ideja od početka, kaže Bilić.

– Sama činjenica što naglašavaju da će utakmica s Hajdukom biti teška pokazuje koliko su ozbiljan klub i da ne podcjenjuju nikoga. Oni znaju svoj put, dodaje.

Bilić dobro poznaje španjolski nogomet jer je nakon utakmice s Mallorcom prešao u Zaragozu pa igrao za Almeriju, Cordobu, Lleidu te Sporting Gijon gdje ga novinari i navijači smatraju jednim od najvećih napadača ikada ondje, piše HRT.

‘Villarreal nije ekipa koja onemogućava stvaranje prilika’

Villarreal i Hajduk će u 20.45 sati otpočeti susret u Valenciji na stadionu kluba Levante.

– Drago mi je što će Hajduk sada igrati dobru i čvrstu utakmicu. To će biti veliki izazov za njega. Morat će imati što više loptu u svom posjedu, a to je teško protiv španjolskih ekipa. No imat će svoje prilike, kaže Bilić.

– Villarreal nije ekipa koja onemogućava stvaranje prilika, pa tu Hajduk treba tražiti šansu. Trebat će iskoristi te prilike, napominje.

Tijekom priprema Villarreal je ostvario šest pobjeda i dva remija u prijateljskim utakmicama. U subotu je u prvom kolu prvenstva pobijedio 3-0 na gostovanju kod Valladolida, povratnika u prvu ligu.

– Oni su pomalo dosadni tijekom svoje igre, slomili su Valladolid tek u drugom poluvremenu. Ne odustaju od svoje ideje, imaju loptu u svom posjedu i traže brzu kontru kroz tranziciju. To smo vidjeli lani kada su iz praktički dva udarca pobijedili veliki Bayern, kaže Bilić o Villarrealu koji je lani stigao do polufinala Lige prvaka.

– Villarreal u ovoj utakmici jest favorit, ali na papiru, naglašava bivši hrvatski reprezentativac.

Hajduk je u subotu izgubio 1-4 na gostovanju kod hrvatskog prvaka Dinama. Prije toga je bio poražen s 0-1 kod Vitorije Guimaraes, premda je zbog pobjede od 3-1 u Splitu prošao dalje u Konferencijskoj ligi.

– Hajduk izlazi iz derbija s Dinamom ranjen, ali ima priliku jer je Europa nešto sasvim drugo. Pokušat će ostvariti što bolji rezultat pa u uzvratu čekati svoju priliku na prepunom Poljudu, zaključio je Bilić.

Uzvrat u Splitu bit će 25. kolovoza, a obje utakmice protiv Villlarreala možete pratiti u programu Hrvatske radiotelevizije.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!