Iva iz Srbije je na svom TikToku otkrila da odrađuje sezonu na Aljasci te je ispričala kolika su joj mjesečna primanja ondje. Rekla je da se plaće kreću od 2000 do 7500 dolara (od 14.000 do 55.000 kuna).

“Na početku ću reći da se zarada kreće od 2000 dolara mjesečno, ako radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negdje gdje je loša sezona pa do negdje 7500 ako upadnete u dobru kompaniju i ako sezona bude jaka. Možda 7500 zvuči mnogo, ali doslovno svaki dan se radi 16 i pol sati, bez dana odmora. Znači nemate slobodan dan”, otkrila je Iva.

Zatim je dodala: “Pauze su na četiri sata po 15 minuta. Prva pauza nakon četiri sata je 15 minuta, nakon sljedeća četiri sata je pauza od pola sata za obrok, nakon četiri sata je još jedna pauza od 15 minuta i onda se radi do kraja smjene. To je baš naporno i tako dva mjeseca možete raditi. To su kompanije koje rade s lososom i to se radi u lipnju i srpnju. Ima više kompanija, neke su podijeljene po smjenama od 12 sati, neke 16 i pol sati, a postoje i one gdje nema smjene, svi rade jednu smjenu. Ako ima ribe, radite, ako nema, ne radite, imate slobodan dan pa onda narednog dana radite šest, osam, deset sati, zavisi koliko ima ribe”, objasnila je Iva.

Pričala je i o smještaju te prehrani.

“Što se tiče smještaja, jedne godine su muškarci spavali u šatoru, dok sam recimo jedne godine bila u prikolici, poput kontejnerske prikolice. Samo je jedan metalni krevet na kat bio tu i ništa drugo, stvari su mi bile tri mjeseca spakirane u koferu. Što se tiče hrane, to ovisi o kuharu, imaju dobru ponudu, ali je pitanje kakav je kuhar. Je li Filipinac ili Meksikanac. Hrana je raznovrsna, uvijek imate juhu, dvije, tri vrste jela, možete birati, ima voća, slatkiša, nećete ostati gladni, ali nakon mjesec dana sve se smuči”, rekla je.

@iva_pink_ Ukoliko volite prirodu i možete fizički da izdržite onda je Aljaska prava destinacija za vas#viral #foryoupage ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Izvor:pogled.ba