Ministar unutarnjih poslova poslova Republika Srpske Dragan Lukač rekao je kako i dalje traje intenzivna istraga o zaplijenjenom kokainu u Doboju, te da riječ o međunarodnoj trgovini drogom.

Lukač je naveo da MUP u suradnji sa Tužiteljstvom BiH i Europolom nastavlja dalju istragu, zbog koje ne može da otkriva bilo kakve druge detalje o ovom slučaju.

“Riječ je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritoriju Srpske, koja se našla u skladištu tvrtke. Radnici su prilikom istovara primijetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavijestili su policiju, koja je reagirala”, rekao je Lukač novinarima u Banja Luci.

On je istaknuo kako će javnost biti informirana o rezultatima istrage kada se sklopi mozaik.

“U istragu je uključeno više policijskih agencija. Riječ je o međunarodnoj trgovini kokainom, i to o velikoj količini te droge, koja se dugo godina na teritoriji Srpske nije zaplijenila”, istaknuo je Lukač.

Na području Doboja policija je u utorak, 16. kolovoza, zaplijenila oko 73 kilograma kokaina, koji je sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH.

Iz Tužiteljstva BiH je priopćeno kako vrijednost pronađenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu iznosi više milijuna eura, te da je riječ o jednoj od najvećih zapljena ove droge u postdaytonskoj BiH.

Izvor:pogled.ba