Nogometaši Sarajeva sinoć su u utakmici 6. kola M;Tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu “Bilino polje” u Zenici remizirali protiv Slobode Tuzla rezultatom 1:1 (0:1).

Tako je Sarajevo nakon tri uvodna trijumfa i dva uzastopna poraza remiziralo prvi put ove sezone, iako je na kraju utakmice bio i jedanaesterac. Sloboda je, pak, remizirala drugi put u tri gostovanja ove sezone i sada u nizu od tri utakmice bez poraza.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu i zaprijetili nakon 20 sekundi, ali je udarac Ivana Ikića s desne strane završio pored desne stative gola Tuzlaka. U velikoj gužvi u 5. minuti pred golom Slobode Asmir Suljić je šutirao sa vrha šesnaesterca iskosa s lijeve strane, ali je njegov udarac izblokiran. Lopta se odbila do Nigerijca Muhammeda Muse, ali on je bio u ofsajdu.

Prva opasnija prilika za goste rezultirala je pogotkom u 16. minuti, a strijelac za 0:1 bio je Nikola Komazec, bivši igrač Sarajeva, koji je s 12 metara s lijeve strane pogodio gornji desni kut gola vratara Belmina Dizdarevića. strana. Komazeca je angažirao Adam Vošnjak.

Sarajevo je u 31. minuti nakon udarca Ikića sa oko 17 metara uzdrmalo prečku tuzlanskog golmana Semira Bukvića. Prethodno su iz 16-erca šutirali Dal Varešanović i Asmir Suljić, ali su oba šuta bila izblokirana. Sloboda je na odmor otišla s vodstvom od 1:0.

U nastavku je opet uslijedila ofanziva Sarajeva, ali Ikićev centaršut s desne strane u 47. minuti nije rezultirao udarcem prema golu Tuzlaka. Lopta je prošla kroz peterac i završila na drugoj strani. Sarajevo je poravnalo na 1:1 u 51. minuti golom Nardina Mulahusejnovića sa oko 17 metara, kojem je asistirao Suljić.

U 66. minuti golman Slobode Bukvić kratko je odbio udarac Ikića, ali Mulahusejnović nije uspio prihvatiti odbijenu loptu, te je pao na peterac. Sarajevo je signaliziralo jedanaesterac, ali se sudac Antonio Bandić nije oglasio.

Udarac Andreja Đokanovića s 30-ak metara u 74. minuti gostujući vratar Bukvić odbija u korner. Udarac Rijada Kobiljara u 75. minuti sa oko 13 metara pogodio je Adnana Džafića i lopta je otišla u gol-aut. Nekoliko minuta kasnije Sarajevo je tražilo jedanaesterac nakon što je Musa pao u šesnaestercu Slobode.

U 81. minuti Musa je pucao iskosa s desne strane, zamalo s gol-linije, a Nemanja Tomašević je zakasnio na odbijenu loptu. U 85. minuti Bukvić brani udarac Mersudina Ahmetovića iz blizine koji je bio na 10-ak metara od gola.

Ahmetović je oboren na vrhu šesnaesterca Slobode u četvrtom, pet minuta sudačke nadoknade drugog poluvremena, a Bandić je ovoga puta dosudio jedanaesterac. Bukvić je obranio šut Rifeta Kapića i tako svojoj ekipi spasio bod. I nakon kornera s lijeve strane ostalo je 1:1.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!