Tradicionalno 11. natjecanje u ležanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Europi, počelo je danas u etno selu “Montenegro” u Pivi.

Natjecanje je okupilo devet sudionika iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda koji se bore za novčanu nagradu u iznosu od 350 eura, pišu Vijesti.me. Prvonagrađeni također dobiva rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i mnoge druge nagrade sponzora. Vrijednost “utješnih” nagrada je oko 500 eura, navode organizatori.

Pravila su jednostavna – onaj tko može najdulje ležati dobiva novac i darove, a jedino dozvoljeno kretanje je toalet svakih osam sati.

Prošle godine nagradu je osvojila Dubravka Aleksić iz Podgorice, koja je također oborila rekord od 117 sati ležanja. Ove godine iz Podgorice je stigla Jelena Nikolić iz Nikšića sa jedanaestogodišnjim sinom Milutinom, inače najmlađim takmičarem do sada. I dok se Jelena na natjecanje prijavila zbog druženja i uživanja, Milutina, koji je šestaš, privukao je čist zrak i nagrada.

Žarko Pejanović, iz Zabjela, došao je sa suprugom Žanom Gardašević i sestrom Nikolinom.

“Vruće je u Podgorici, nisam se naspavao, pa sam došao malo odspavati. Ovdje mi je super”, rekao je Žarko uz osmijeh.

Nakon što je snimio sve natjecatelje i uzeo kratke izjave od njih, na njegovo mjesto došao je i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

“Razlog zašto sam se prijavila na natjecanje je da se krevet i ja zbližimo, jer rijetko gledam u krevet, jer nemam vremena od lutanja. Vidjet ćemo koliko ću izdržati. Nisam siguran da ću dugo izdržati, ali važno je sudjelovati”, rekao je Vuk.

Za nagradu se bore i Vesna Atanasijević iz Podgorice i Vanja Đedović iz Nikšića. Tanja Mijović, koja je porijeklom iz Crne Gore, a već duže vrijeme živi u Beogradu, za natjecanje je čula od svojih prijatelja te je također došla “osjetiti” atmosferu i okušati se u dugom ležanju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!