Ako volite pečeno voće isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept za pečene kruške u umaku od smeđeg šećera i javorovog sirupa.
P.S. Poslužite ih tople, savršeno se slažu s kuglicom sladoleda od vanilije!
Jednostavan recept za za aromatične kruške donosi nam Slatki svijet.
Sastojci
3 kruške
1 žlica maslaca
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice Maple Joe javorovog sirupa
1/2 žličice cimeta
5 žlica tople vode
Priprema
Kruške operite (ako želite ogulite im koru), prepolovite ih i očistite sredinu od sjemenki. Maslac i smeđi šećer otopite na laganoj vatri.
U zdjelici pomiješajte otopljeni maslac i smeđi šećer, javorov sirup i cimet. Dodajte vodu. Kruške složite u manji kalup za pečenje tako da ona strana na kojoj je kora bude okrenuta prema gore. Prelijte ih pripremljenom mješavinom javorovog sirupa, šećera, maslaca, vode i cimeta.
Kruške pecite 20-ak minuta na 200 °C, dok ne omekšaju.
Kruške poslužite tople samostalno ili s malo sladoleda od vanilije s kojim se odlično slažu!
Izvor: narod.hr/slatki svijet