Ako volite pečeno voće isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept za pečene kruške u umaku od smeđeg šećera i javorovog sirupa.

P.S. Poslužite ih tople, savršeno se slažu s kuglicom sladoleda od vanilije!

Jednostavan recept za za aromatične kruške donosi nam Slatki svijet.

Sastojci

3 kruške
1 žlica maslaca
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice Maple Joe javorovog sirupa
1/2 žličice cimeta
5 žlica tople vode

Priprema

Kruške operite (ako želite ogulite im koru), prepolovite ih i očistite sredinu od sjemenki. Maslac i smeđi šećer otopite na laganoj vatri.

U zdjelici pomiješajte otopljeni maslac i smeđi šećer, javorov sirup i cimet. Dodajte vodu. Kruške složite u manji kalup za pečenje tako da ona strana na kojoj je kora bude okrenuta prema gore. Prelijte ih pripremljenom mješavinom javorovog sirupa, šećera, maslaca, vode i cimeta.

Kruške pecite 20-ak minuta na 200 °C, dok ne omekšaju.

Kruške poslužite tople samostalno ili s malo sladoleda od vanilije s kojim se odlično slažu!

Izvor: narod.hr/slatki svijet

error: Content is protected !!