Obdukcijski nalaz tijela masovnog ubojice Vuka Borilovića (34) potvrdio je neslužbene informacije – zadobio je ozlijede u predjelu tijela od pet ispaljenih projektila.

Od čijeg metka je stradao – policajca ili sugrađanina Nenada Nena Kaluđerovića, utvrdit će istraga koja je u tijeku.

To proizilazi iz odgovora Višeg državnog tužiteljstva u Podgorici, iz kog su za “Vijesti” objasnili da im još nisu dostavljeni obdukcijski nalazi tijela deset Borilovićevih žrtava.

Obdukcijski nalaz tijela Borilovića dostavljen je tužiteljstvu u petak, 19. kolovoza, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

”Više državno tužiteljstvo u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. kolovoza 2022. godine, u kontinuitetu poduzima brojne mere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužiteljstva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcioni nalaz tijela V. B., iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedena osoba zadobila povrede u predjelu tijela od pet ispaljenih projektila, dok  nalazi za druge stradale osobe još nisu dostavljani, kao ni nalazi drugih vještačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza vještačenja i objedinjavanja svih dokaza moći donijeti odluka u predmetu”, odgovorila je 19. kolovoza rukovoditeljica i glasnogovornica tog tužiteljstva, viša državna tužiteljica Lepa Medenica.

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović. Taj Cetinjanin tužiteljici Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina.

Tokom krvave drame u kojoj je ubio i dvoje maloljetne djece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u susjede, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

U ubilačkom pohodu Borilovića živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35).

I obitelj Drecun sahranila je tri žrtve  Borilovića – Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) – Borilovićev ujak koji je ubijen dok je pokušavao da ga urazumi.

Borilović je ubio i još dvije susjede, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Izvor:vijesti.me

error: Content is protected !!