U nedjelju, 21.kolovoza, ponovo je „oživjela“ crkvena livada u Studencima gdje su studenački malonogometaši odlučili proslaviti titule osvojene na malonogometnim ligama MZ-a grada Ljubuškog. Prije nešto malo više od dva mjeseca HKUD Studenčica uspješno je organizira tradicionalnu Večer folklora „Studenčica pjesmu nosi“ upravo na crkvenoj livadi pa je odlučeno da se na proslavu priključe i folkloraši i Bećari.

Livada je bila „u pogonu“ već od jutarnjih sati, pripremala se vatra za ražanj, „namirivale“ tepsije za sač, čistio roštilj, a bilo je mjesta i za kotlovinu. Prvi su „na teren“ izišli sponzori i voditelji ekipa, a poslije svete Mise počeli su pristizati i ostali. Majke od malonogometaša do 16.godina, ali i ostale žene donosile su kolače, peksimete, mezu, a bilo je i kave.

Na cijelo livadi vladalo je dobro prijateljsko raspoloženje, osobito oko ražnja. Sača i roštilja, a hladno pića bilo je do mile volje, od raznih sokova, vode, pive do vina vinarije Keža (sponzor). A kad su zapjevali Bećari štimung je bio na nivou.

Na fešti su bili uz već nabrojane i studenački župnik don Ivan Perić i don Ante – Ćane Pavlović, svećenik iz Studenaca, koje je prije objeda blagoslovio jelo i sve nazočne. U neka doba zasvirale su i gitare, pjevalo se „sve u šesnaest“, a u dobrom raspoloženju dočekala se i noć.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!