Potkradanja jednog muškarca iz Niša otkrila je radnica Marija iz radnje u koju je redovno svraćao i ispričala kako je mesnicu uspio  “otjerati” u manjak.

Ona tvrdi da je svakog dana iz radnje u kojoj radi nestajalo meso, a kamere nisu uhvatile lopova. Prvo su posumnjali na mesara, ali ubrzo su otkrili da on nije kradljivac, onda je otkriveno nešto što je šokiralo sve radnike u trgovini. Marija, koja je željela  ostati anonimna kaže da su “primijetili da svakog dana nedostaje meso i na to su ih upozorili menadžeri radnje. Svakog dana falilo je nekoliko kilograma mesa”.


– Menadžeri su odlučili da pratimo potrošače. Gledali su tko kupuje najviše mesa. Nekoliko dana poslije upozorenja, otkrili smo lopova! Čovjek je kupio kilogram buta, a kad sam uzela vrećicu da otkucam bar-kod, vidjela sam da je mnogo teže i da u njoj ima više od kilogram mesa – priča blagajnica.

Kada su otvorili vrećicu vidjeli su da je u njoj i drugo meso! Kupac je rekao da se mesar prevario. Tad je platio i tako je prošlo. Ali onda su se svi u trgovini  zapitali kako je moguće da se ovo desilo njima pred očima. Motali su film unazad, pogledali su kamere i ništa im nije bilo jasno. A onda su počeli da ga prate. Iako ispočetka zbunjeni, radnici su ubrzo razotkrili kako im je nestajalo meso u ogromnim količinama.

– Svakog dana je taj čovjek, menadžer obližnjeg  restorana dolazio u radnju, ode do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa. Mesar mu spakuje u papir, pa u vrećicu i na vrećicu zalijepi cijenu tj. bar-kod. Onda traži kilogram buta, mesar isto uradi – spakuje u papir, pa u vrećicu, pa na to nalijepi sticker s cijenom. Tako uzme nekoliko različitih vrsta mesa, a onda stane sa strane gde ga ne vidi kamera, uzme vrećcicu gdje su ćevapi i ubaci u vrecicu  gdje je but. I zaveže kao što je mesar zavezao – priča Marija.

Na vrećici tako, kaže, ostane samo jedna cijena, a unutra proizvod koji nije naznačen na njoj.

– Kad dođe na blagajnu, ja samo otkucam to što vidim – jedan bar-kod. Tako je mogao raditi koliko hoće. Posebno kad je gužva, pa kad ima mnogo ljudi na blagajni, tko će obratiti pažnju i gledati šta je sve u vrećixi. Dnevno je krao dva do tri kilograma mesa- priča Marija za “Kurir”.

Kako ona kaže, da je stavio kilogram buta u dvije kile ćevapa, na primjer, ne bi nikad primijetili toliku razliku, jer je mala razlika između dva kilograma i tri kilograma. Ali on se baš osilio pa je u kilogram ćevapa trpao tri kilograma buta.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!