Hrvatski tenisač Borna Ćorić na najljepši je način zaključio veliki tjedan u Cincinnatiju – pobijedivši Grka Stefanosa Tsitsipasa, a time je ispisao povijest jer je kao 152. na ATP-jevoj ljestvici postao najniže rangirani igrač koji je osvojio trofej Masters 1000. Borna se u ponedjeljak probudio kao 29. tenisač svijeta.

“Povratak kao iz bajke, kažu. Na neki način ovo i jest to. Ali većina radnje i zapleta pisala se iza zatvorenih vrata, tamo gdje sam posvetio sate i sate svojem zanimanju, gdje sam vukao kad je bilo najteže i kada stvari nisu išle u dobrom smjeru. Svaki dan sam napredovao uz svoj nevjerojatni tim. Onda je stigao ovaj tjedan, šlag na torti u kojem sam nevjerojatnu uživao”, istaknuo je Ćorić.

Priča slična Ivaniševićevoj

Naime, zbog ozljede ramena 13 mjeseci bio je bez meča i upitan je bio njegov povratak. Priča je pomalo podsjećala na Gorana Ivaniševića iz 2001. godine i njegovu wimbledonsku bajku. Mučio se i Goran s ozljedama, ali s leđima, došao je na turnir bez očekivanja, bio je izvan TOP 100 i na kraju sve šokirao.

“Dugo nisam znao hoću li se vratiti na najveću pozornicu i to ti na neki način otvori oči. Za mene slavlje prestaje sada i idem u New York. Nadam se da ću tamo ispisati nastavak ove bajke. Hvala svima na podršci, uživam biti ovdje”, poručio je.

Je li Ćorić favorit na US Openu?

Upravo tamo održava se US Open, a Ćorića je među favorite svrstao John McEnroe.

“Među favorite za osvajanje US Opena stavljam Bornu Ćorića zbog toga kako je sada igrao u Cincinnatiju. Zverev i Federer ne igraju, očito ni Đoković, Rafa se vraća iz ozljede, a kod Kyrgiosa se nikad ne zna”, istaknuo je.

Značaj Ćorićeve pobjede

Ćorić je inače postao četvrti hrvatski tenisač s naslovom jednog od turnira iz serije Masters 1000.

Prije njega te su naslove osvajali Goran Ivanišević (Stockholm 1992., Pariz 1993.), Ivan Ljubičić (Indian Wells 2010.) i Marin Čilić (Cincinnati 2016.).

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!