Nogometaši Crvene zvezde nisu se uspjeli plasirati u grupnu fazu Lige prvaka. Nakon poraza u Izraelu 2:3 od Maccabi Haife, u Beogradu su odigrali 2:2 iako su vodili 2:0. Trener beogradske momčadi Dejan Stanković nakon ispadanja iz Lige prvaka nije krio razočaranje.

Crvena zvezda je povela golom Pešića u 27. minuti, a u 43. je Ivanić zabio za vodstvo domaće momčadi 2:0. Kada se činilo da će tim rezultatom završiti poluvrijeme, uslijedio je šok u sučevoj nadoknadi.

Prvo je kanadski Srbin na vratima Zvezde Milan Borjan obranio kazneni udarac na oduševljenje navijača na Marakani, no ono je potrajalo vrlo kratko jer je već u nastavku akcije, u petoj minuti dodatnog vremena Sundgren smanjio zaostatak Izraelaca. Bez Lige prvaka Beograđani su ostali u 90. minuti nakon autogola Milana Pavkova šokiravši domaćina.

– Imali smo rezultat, utakmica je bila baš onakva kakvu smo priželjkivali, a onda nakon dobrog poluvremena primiš pogodak u zadnjoj sekundi. Rekao bih da je splet okolnosti utjecao na naše drugo poluvrijeme, energetski smo pali. Teško je sada analizirati, mogu samo reći da nam je žao i da je razočaranje veliko, jer smo imali velika očekivanja, rekao je strateg Crvene zvezde.

Put nastavlja u skupinama Europske lige

U sjajnoj atmosferi Crvena zvezda nije uspjela proći dalje te će europski put nastaviti u skupinama Europske lige.

– Ne ostaje nam ništa drugo nego zahvaliti se publici, našem 12. igraču. Hvala im što smo doživjeli igrati u ovakvom ambijentu i žao mi je što im nismo uspjeli uzvratiti prolaskom. Sada se okrećemo Europskoj ligi koja također nije malo natjecanje. Moramo se što prije oporaviti jer je dosta toga pred nama. Bolno je, ali to je život, idemo dalje, poručio je Stanković.

Na konferenciji za medije nakon utakmice trener Crvene zvezde govorio je i o potencijalnom odlasku iz kluba.

– Kad se ne ostvari željeni rezultat otvaraju se mnoga pitanja poput onih jesam li ja uopće za klupu Crvene zvezde, jesmo li spremni, jesmo li dovoljno trčali… Sve su to normalna pitanja koja ću sljedećih dana sigurno dobivati. Prije ove utakmice sam rekao da ako je ovo neuspjeh da sam spreman snositi posljedice. Dao sam sve od sebe i nije mi problem prihvatiti bilo kakvu odluku kluba ili navijača, rekao je Stanković, piše HRT.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!