Nogometaši Dinama su nakon velike drame tek kroz produžetak slomili otpor norveškog prvaka te su s ukupnih 4:2 svladali Bodo/Glimt i izborili po 8. put u svojoj povijesti nastup u Ligu prvaka.

Nakon utakmice i velike proslava s navijačima na Maksimiru za HRT je prve dojmove iznio trener Modrih Ante Čačić:

– Moram čestitati našim igračima, imali smo previše problema, vjerovali smo da možemo. Naši igrači su pokazali da su heroji. Dobili smo jaku momčad. Bili smo stabilni na kraju. Morali smo raditi dosta izmjena jer smo bili prinuđeni. Povratak u Ligu prvaka je veliki rezultat za Dinamo i hrvatski nogomet.

Fantastično prvo poluvrijeme, a zatim veliki pad u drugom, ozljede Ademija i Perića, umor kod Baturine, Oršića, Ristovskog. Puno problema je imao Čačić, ali opet je pogodio s izmjenama. Junaci s klupe, Drmić i Bočkaj na kraju su odveli Modre u najelitnije nogometno natjecanje:

– Imali smo unutarnjih problema, koje ne želim govoriti, plus ozljede. Dali smo im dominaciju u drugom dijelu, na sreću, pao je samo jedan gol. Oni nisu imali što izgubiti. Drmić, Bočkaj, svi su dali svoj obol. Bila je ovo teška utakmica za igrati, ali i za voditi. Jako dobra tehnički ekipa. Dinamo je zaslužio otići dalje, pa dali smo danas četiri gola. Učinili su me najponosnijim čovjekom.

Koga želi na ždrijebu?

Otkrio je Čačić i što je rekao svojim igračima nakon 90 minuta:

– Rekao sam da moramo biti strpljivi, da ne primimo neki gol. Doći će neka situacija i na kraju se to dogodilo.

Dinamo je osmi put u Ligi prvaka, ali Čačić je ispisao povijest Modrih, postao je prvi trener zagrebačkog kluba, koji je dva puta izborio Ligu prvaka. Otkrio je i koga želi vidjeti ove jeseni na Maksimiru:

– Htio bih vidjeti svoja dva kapetana koja sam vodio u reprezentaciji, Darija Srnu i Luku Modrića.

Hoće li se ispuniti želje stratega Modrih i hoće li Lukin Real ili Srnin Šahtar doći u Zagreb možete vidjeti na Drugom programu sutra gdje će od 18 sati biti izravan prijenos ždrijeba Lige prvaka.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!