Završena je press konferencija Ministarstva zdravstva na kojoj je objavljen nalaz zdravstvene inspekcije i zaključak stručnog povjerenstva o slučaju preminulog kolege novinara Vladimira Matijanića, piše Index.

Matijanić je preminuo 5. kolovoza nakon što 4 dana nije detaljno pregledan.

Što je i temeljem čega zaključila inspekcija, odnosno članovi povjerenstva koji tvrde da nemaju nikakve veze s HDZ-om?

Vladimira Matijanića trebalo je pregledati, ali nitko iz zdravstvenog sustava nije kriv što nije pregledan kako treba, može se iščitati iz izjava članova Beroševog stručnog povjerenstva.

Naime, tvrde da je sve bilo po propisima, da nije bilo stručnih pogrešaka, ali se u isto vrijeme pravdaju da to proizlazi iz dokumentacije koju su dobili te da je Matijanića trebalo detaljnije pregledati.

Članovi povjerenstva više su puta istaknuli kako je Matijanić trebao sam otići na Hitnu te da je trebao poslušati liječnicu obiteljske medicine koja mu je, tvrdila je danas, rekla da ide na hitni prijem, a ne medicinske djelatnike s Hitnog prijema splitske infektologije s kojima je razgovarao telefonski.

Na direktna pitanja bi li oni Matijanića hospitalizirali nisu konkretno odgovarali, ali smatraju da bi bilo dobro da je bilo detaljnije pregledan.

Zanimljivo je spomenuti da u nalazu piše da je Matijanić bio nemaran pacijent, a onda kad su trebali pojasniti naveli su primjer da nije obavio magnet srca zbog klaustrofobije, a liječnici nisu smatrali da mu je toliko potreban da bi ga trebalo uspavati kako bi napravio pregled.

Mnogo nelogičnosti, mnogo kontradiktornih rečenica, iz kojih proizlazi da si je Matijanić sam kriv jer nije adekvatno pregledan. Više pročitajte na LINKU.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!