Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela “Loza” u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom, potvrdila je vršiteljica dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

https://radioljubuski.ba/index.php/2022/08/27/masovno-trovanje-u-crnoj-gori-svi-jeli-u-istom-restoranu-u-bolnicama-skoro-100-osoba/

Ona je podsjetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri mjeseca da pečati budvanski hotel “Loza”, a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužiteljstvu.

Uprava za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana “Loza” i zabranila služenje hrane.

Turisti otrovani hranom bili su i smješteni u hotelu “Loza”, ali još nije utvrđeno kako i gdje je došlo do trovanja.

Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje priopćili su da su strani državljani, koji su jučer imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja.

Iz ove ustanove naveli su da je u tijeku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-kemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno informirana.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!