Ženska kadetska reprezentacija s Europskog prvenstva u Portugalu vratila se u Hrvatsku s brončanim medaljama oko vrata.

Dočekali su ih i Danira Bilić, predsjednica Stručnog stožera za žensku košarku HKS-a, ujedno i predsjednica Nacionalnog vijeća za sport te glavni tajnik Josip Vranković.

– Od srca čestitam cijeloj ekipi na velikom uspjehu. Kada ste krenule na Europsko prvenstvo, naš je glavni cilj bio ostanak u A diviziji i znali smo da to neće biti lako. Ne samo da ste ostale u A diviziji, nego ste i osvojile medalju, rekla je Bilić pa dodala: – Čestitke trenerici Tatjani Jacović, i pomoćnim trenerima Draženu Rimarčuku Krešimiru Kozlevčaru na sjajno odrađenom poslu. Čini mi se da su kvalitetan rad i duži period okupljanja ove generacije, kao i sinergija stručnog stožera, ali i igračica donijeli ovaj rezultat. Put kojim ste došle je jedini put da potencijal koji imate u kadetskom uzrastu realizirate u seniorsku kvalitetu – rad, rad i samo rad, formula je vrlo jednostavna. 

Posebno emotivno se okupljenima obratila trenerica reprezentacije Tatjana Jacović.

– Zahvaljujem se svima na pažnji i praćenju naše reprezentacije. Puno nam je to značilo tamo u Portugalu. Velika pozitiva i puno dobrih želja… drago mi je da smo vas barem malo razgalili našom igrom. Naša je priča počela još u studenom u Svetom Martinu s 24 igračice i zahvaljujem Savezu što su nam omogućili toliko okupljanja i što smo mogli napraviti dobru selekciju. Od početka smo postavili neke postulate – što znači biti u reprezentaciji i što znači igrati za reprezentaciju. Imali smo djevojke s većom i manjom minutažom, no stalno sam im govorila da su prva i dvanaesta jednako važne, kao i ona šesnaesta koja je počela pripreme.

Osvrnula se potom i na samo prvenstvo.

– Išli smo stepenicu po stepenicu, a s time je dolazila i veća odgovornost. Zahvalila bih se svojim prekrasnim igračicama, svojim ratnicama. Slušale su naše upute, mi ih možemo voditi, ali igraju one, i igrale su fantastično. Igralo je njihovo srce, igrale su jedna za drugu, bile smo jedan veliki tim i velika obitelj. 

Kapetanica Hana Budimir rekla je kako su do medalje došle velikim radom i trudom. 

– Zaista smo bile kao jedna velika obitelj, složne i mislim da se to i vidjelo na svim utakmicama. Zahvalila bih se i trenerima koji su nam bili ogromna podrška u svemu.

Slično je rekla i Petra Božan, članica nabolje petorke Europskom prvenstva: – Trenirale smo, radile, trudile se i napredovale. Imale smo uspona i padova, ali mislim da se kroz pripremne utakmice vidjelo kako napredujemo. Imale smo cilj, a ostvarilo smo više nego očekivano.

Lena Bilić, također članica najbolje petorke na prvenstvu odgovorila je koja joj je bila najdraža utakmica: – Utakmica za treće mjesto. Borile smo se, trudile i pokazale da želimo medalju.

Glavni tajnik HKS-a je članicama reprezentacije uručio male znakove pažnje, a potom je u dvoranu ušla i torta posebno napravljena za naše brončane ratnice. 

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!