U derbiju sedmog kola SuperSport HNL-a Osijek je na domaćem terenu pobijedio Hajduk 2:1.

Bila je to utakmica s dva različita poluvremena, a u drugom su puno bolji bili Splićani.

Taj susret i ostale dvoboje sedmog kola analizirali su u emisiji Stadion stručni komentator Mario Carević te sudački ekspert Marijo Strahonja.

– Tradicionalno teško gostovanje za Hajduk, Osijek je bio pod imperativom. Prvo poluvrijeme bio je egal, Osijek je zabio svoje šanse, a Hajduk nije. Treba pohvaliti Kleinheislera u prvom dijelu, kasnije se Hajduk stabilizirao u igri i imao dominaciju. Osijek se povukao i svjesno branio i čuvao rezultat, rekao je Carević.

Nenad Bjelica smijenjen je nakon pobjede protiv Hajduka.

– Čudan tajming nakon pobjede u derbiju kola. Svi su mislili da će biti smijenjen prije utakmice jer Osijek ne izgleda dobro na početku sezone, a ne poslije, kazao je Carević te komentirao česte smjene trenera:

– Velika su očekivanja od strane Uprave i navijača, i uvijek je trener prvi na udaru, kazao je Carević pa se okrenuo na analizu utakmice:

– Mikanović je ukrotio Kleinheislera u drugom dijelu za razliku od Lovrencsicsa, Hajduk je uspio izdominirati, Osijek se svjesno povukao. Kad Hajduk spusti loptu na zemlju, ima kvalitetu i može stvoriti šanse za golove.

Pohvalio je Ivušića te rekao da je trenutačno vratar u najboljoj formi od svih u HNL-u.

Ponovno su od prve minute zajedno igrali Nikola Kalinić i Marko Livaja.

– Kalinić je top napadač, ali trebaš imati igru za njega. Dominaciju i puno centaršuteva za njega, mogu oni skupa, ali pati faza obrane kada obojica igraju u fazi obrane jer ne idu u visoki presing, kazao je Carević.

Pohvalio je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja suđenje na ovoj utakmici. Glavni sudac bio je Ante Čulina.

– Sudac je sudio stvarno dobro cijelu utakmicu, vrlo dobro suđenje Čuline, kao i u 39. minuti kada je dosudio kazneni udarac za Osijek.

U 55. minuti ispravno je poništen gol Sahitija zbog zaleđa Kalika na početku akcije, a ispravno je dosuđen i kazneni udarac za Splićane kada je Leovac srušio Awaziema.

Dinamo je na gostovanju u Šibeniku slavio s 2:1.

– Dinamo je pobijedio na rutinu nakon fizičkog i mentalnog pražnjenja u Ligi prvaka. Šibenik je imao nekoliko izostanaka, ali da je bio hrabriji, možda bi mogao nešto iskreirati ispred gola protivnika, no Dinamo je to rutinski priveo kraju, rekao je Carević te istaknuo da je Luka Ivanušec bio najbolji igrač Dinama na toj utakmici.

– Ima lakoću pokreta, talentiran je i baš je dobar, dobar igrač, ustvrdio je komentator HRT-a.

Sudac Dario Bel bio je vrlo dobar, rekao je Strahonja te analizirao tri sporne situacije u kojima je donio dobru odluku.

Prva je bila granična situacija, nakon duela Delića i Dilavera u kaznenom prostoru, no igrač Šibenika nije pao pa je Strahonja ustvrdio da je Bel ispravno procijenio intenzitet prekršaja.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!