Hrvatski veznjak Nikola Moro (24) novi je nogometaš talijanskog prvoligaša Bologne. Moro u Italiju stiže nakon dvije godine u moskovskom Dinamu. Bologna je na službenim stranicama objavila da se radi o transferu, dok na Transfermarktu piše da je Moro posuđen za 1.5 milijuna eura, pa je izgledno da je riječ o posudbi s obvezom otkupa – prema neslužbenim informacijama za šest milijuna eura.

Podsjetimo, Moro je seniorsku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu, odakle ga je 2020. godine za 8.5 milijuna eura kupio moskovski imenjak. Za ruski klub Moro je nastupio 66 puta i zabio pet golova. U ožujku ove godine prvi i zasad jedini put nastupio je i za hrvatsku reprezentaciju.

Treći Hrvat od osamostaljenja u Bologni

Moro će postati treći Hrvat od osamostaljenja koji će zaigrati u Bologni, nakon Brune Petkovića i Damjana Đokovića. Ranije su u Bologni bili i Frane Matošić te Bernard Vukas. “Dešnjak je, ali ima i jaku ljevicu. Tehnički je nadaren, voli igrati ofenzivno, ali može pokriti bilo koju poziciju u veznom redu. Voli se ubacivati iz drugog plana, dobro vidi igru i rođeni je vođa”, opisao ga je novi klub, prenosi Index.hr.

U Bolognu ga je doveo srpski stručnjak Siniša Mihajlović. Njegova momčad je u prva tri kola Serie A zasad osvojila samo bod. Prošlu sezonu zaključila je na 13. mjestu. Podsjetimo, 53-godišnji Mihajlović Bolognu je preuzeo 2019. godine. Trenutno se liječi od leukemije, koja mu je prvi put dijagnosticirana baš prije tri godine, ali se pridružio ekipi i vodi je na treninzima i utakmicama.

/HMS/

error: Content is protected !!