Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ocijenio je da će populacija Sarajeva porasti na oko 700.000 stanovnika, te da je neophodno planski graditi i širiti grad, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Izetbegović je na tribini ove stranke u sarajevskoj općini Centar govorio i o bošnjačkoj oporbi te odnosima sa Srbima i Hrvatima, kazavši kako oni trebaju pokazati više poštovanja prema Bošnacima.

– Idu izbori. Imate jake liste i slabu „Trojku“ protiv vas. Što su uradili od obećanog? Ništa. Potrošili su više od 100 milijuna mimo javnih nabavki, pa su obećavali velike projekte kojih nema. Čistoća grada je katastrofa. Važan stub je sloga patriotskih snaga, a ne ovo rivalstvo, udruživanje više njih protiv jednog. Trebamo ih pobijediti i pridobiti ih. Ima da brane BiH zajedno sa nama. Što se tiče odnosa sa susjedima, sve što nam treba jeste više korektnosti i poštovanja prema nama, te poštovanja Srba i Hrvata u BiH prema Bošnjacima. Ne tražimo puno. Morat će se korektno ponašati – poručio je lider SDA koje se javno hvalio kako je svjesno opstruirao postizanje dogovora o izmjenama Izbornog zakona.

/HMS/

error: Content is protected !!