Stoper hrvatskog prvoligaša Osijeka Danijel Lončar uzeo je sportsko državljanstvo Bosne i Hercegovine i nada se pozivu u reprezentaciju naše zemlje.

Lončar (25) rođen je u Osijeku, gdje je proveo cijelu karijeru od omladinskih škola pa do danas, izuzev dvije posudbe u Cepin i Bijelo Brdo.

Korak po korak ustalio se u prvi tim Osijeka, a sada je izrazio želju da zaigra i za reprezentaciju tokom svoje karijere. Stoga, promijenio je sportsko državljanstvo i dobio pravo nastupa za BiH zahvaljujući porijeklu roditelja.

Kako prenosi Glas Slavonije, Lončar je istakao da se nada pozivu, ali da mu to nije prioritet te da za to ima vremena.

“BiH je moja druga domovina, s obzirom na to da su tamo rođeni moji roditelji. Taj proces dobivanja državljanstva traje već određeno vrijeme, a sada sam ga završio. Ako budem igrao u dobroj formi, naravno da se nadam i pozivu za BiH reprezentaciju, ali u ovom trenutku to mi nije prioritet. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Moj je fokus trenutačno samo na NK Osijek i njegovu izlasku iz krize, a za eventualni poziv u reprezentaciju BiH uvijek ima vremena. Njega treba zaslužiti”, rekao je Danijel Lončar.

Ovaj 25-godišnji stoper može obaviti zadatak i na poziciji zadnjeg veznog, a ove sezone odigrao je sve minute u HNL-u za Osijek.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!