Dvadesetčetverogodišnji Amerikanac Brandon Holt, sin dvostruke pobjednice US Opena Tracy Austin, ove godine je debitirao na zadnjem Grand Slam turniru sezone. 

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija za koje je dobio pozivnicu budući da zbog nedovoljno visokog plasmana na ATP ljestvici nije mogao biti pozvan u glavni turnir, Holt je nastavio s odličnim igrama i u glavnom ždrijebu.

U prvom kolu izbacio je desetog nositelja, sunarodnjaka Taylora Fritza isprativši najboljeg američkog tenisača s turnira sa 6:7 (3), 7:6 (1), 6:3, 6:4.

Holtova majka Tracy Austin pobjednički pehar na US Openu podigla je prvi put 1979. svladavši u finalu legendarnu Chris Evert, a potom je slavila i 1981. pobjedom nad još jednom legendom svjetskog tenisa Martinom Navratilovom. 

Prošlog ljeta Brandon Holt je zbog dugotrajne boli u ruci morao na operaciju i nije bio siguran hoće li se moći nastaviti baviti tenisom. U ovu godinu krenuo je s nizom od 15 pobjeda na ITF turnirima, pri čemu je osvojio pet turnira, te je uoči početka US Opena stigao do 293. mjesta na ATP ljestvici, što mu je najbolji plasman u karijeri. 

– Presretan sam što sam prvi put igrao u glavnom ždrijebu. Bilo je sjajnih trenutaka u tri kvalifikacijska meča, a protiv Fritza sam odigrao najveći meč u karijeri. Moja obitelj i puno mojih prijatelja bili su uz mene, rekao je Holt nakon pobjede. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!